2007-09-22

Sonera neuvottelee Iphonea SuomeenTeliasonera neuvottelee Apple Iphonen tuomisesta Pohjoismaiden markkinoille. Teliasonera Finlandista kerrotaan, että täälläkin ollaan kiinnostuneita ja keskusteluita käydään.
"Totta kai olemme kiinnostuneita, mutta se mikä on asian konkretian taso tällä hetkellä ja millaiset ovat ehdot, kun kaikenlaisia on kuultu kaupallisista ehdoista joihin jotkut operaattorit ovat taipuneet, niitähän ei voi tässä vaiheessa kommentoida", sanoo varovaisesti tuotekehitysjohtaja Pasi Mehtonen Teliasonera Finlandista puhelimitse Tietokone-lehdelle.
Pasi Mehtonen toteaa, että Teliasoneralla on aktiivinen keskusteluyhteys Appleen, mutta mitään julkistettavaa ei vielä ole.

Sonera toivoo 3g-versiota

Pasi Mehtonen kertoo, että Iphonesta nähtäisiin Suomessa mielellään 3g-versio, koska silloin tulisi monipuolisuutta tapoihin, joilla Iphonea voidaan tarjota kuluttajille. Hän korostaa, että Sonera haluaa tarjota kännyköitä sekä kytkysopimuksilla että ilman kytkyä.
"Ei se (3g-version toive) poista sitä tosiasiaa, että uskon että 2g-versiollekin löytyisi Suomessa oma markkinansa, jos niitä laitteita ikinä tänne asti saadaan", sanoo Mehtonen. "Emme jää (3g-versiota) odottelemaan, jos tässä mahdollisuuksia tulee, niin pysymme kuulolla ja ajan hermolla."
Muissa Pohjoismaissa kytkykauppa on sallittu myös 2g-päätelaitteille, kun taas Suomessa se on nimenomaisesti kielletty viestintämarkkinalaissa. Mehtonen sanoo, että Teliasonera neuvottelee asiassa nimenomaan konsernina, ei maakohtaisesti.
Teliasoneran ja Telenorin neuvotteluista Applen kanssa Pohjoismaiden tasolla kertoi ensimmäisenä Marketwatch-verkkojulkaisu.
Tero Lehdon Blogista lisää aiheesta kommenttien kera
Lähde Tietokone.fi

Ei kommentteja: