2008-01-17

Täältäkin saa vihdoin wippiessiä


Täältäkin saa wippiessiä :-)

Tein lokakuussa WifiBox hakemuksen. Pistin varmuuden vuoksi uuden osoitteeni johon wifi bixi tulisi olemaan. Sain sitten saunalahdelta mailin jossa kerrottiin, ettei yhteystietoni täsmää wäestörekisterissä olevien kanssa. No vastasin niille, että nyt olen muuttanut kyseiseen osoitteeseen. Ei kuulunut mitään. Pari päivää sitten havahduin ja lähetin vihaisen mailin saunalahdelle, jossa moitin saunalahden liian nieaa toimintaa. Sitten tänään tuli tukiasema... Näyttäisi ainakin vielä toimivan ihan ok.Wippies wifi-box tekniset tiedot


Alustavat tekniset tiedot:
- Wippiesin homebox ja wifibox ovat molemmat varustettu linux-käyttöjärjestelmällä ja wippies palvelua varten räätälöidyllä ohjelmistolla.
- Ei sisällä ADSL-modeemia niin kuin homeboxissa (oikea valinta kun sinulla on jo esimerkiksi toimiva ADSL, kaapelipurkki tai ethernet yhteys)
- Atheros AR2317 Single-Chip 2.4 GHz Access Point Solution (AR5007AP-G) http://www.atheros.com/pt/AR5007AP-G.htm
- Kytkinpiiri on IP175C http://www.icplus.com.tw/pp-IP175C.html
- Ram muisti IS42S16160B oletan 16MB? ... http://www.issi.com/pdf/42S83200B-16160B.pdf
- Oletan että ROM 4MB?
- Oletan että toimii 166-200 Mhz kellotaajuudella
- Näyttää olevan JTAG
- Käytöjännite DC 9v
- Sisältää toimivan palomuurin
- Kiinteä antenni (Halpa ratkaisu)
- 1 wan ja 4 lan liitäntää + wlan ( 1 internet sisään, 4 neljä tietokonetta ethernetillä kiinni ja wlanilla langattomasti)
- Tukeva ja toimiva kuori mutta design ja väri on hirveä!
- Paketssa on mukana virtalähde, ether kaapeli ja wi-fi Boxi
- Alla lukee valmistaja? bewan wi-fiapg61 ja malli bwifi-apg61 http://www.bewan.com/

Helposti avattavissa:
- Poista kumitassut laatikon pohjasta
- Avaa kaksi ruuvia jotka löytyvät kumitassujen alta
- Avaa kuori ... avautuu kuin simpukka

Muuta tietoa:
- Boxin hallinta tapahtuu täysin wippies sivujeen kautta,
lukuunottamatta DHCP / kiinteä IP asetusta.
Etähallinta tapahtuu TR-069 avulla http://www.dslforum.org/techwork/tr/TR-069.pdf

Avaa kolme verkkoa

1. Wippies (Muille Wippies käyttäjille)

Osana Saunalahtea toimiva Wippies-verkkoyhteisö jakaa maksuttomia Wippies HomeBox ja WifiBox -päätelaitteita, joilla asiakas voi helposti pystyttää kotiinsa tai toimistoonsa langattoman WLAN-verkon. Saunalahden toimittamat Nokia 6136 -puhelimet on varustettu Wippies-tuella, eli puhelin havaitsee automaattisesti Wippies-WLAN-verkon ja välittää puhelut sen kautta. Halutessasi voit määritellä puhelimeen myöskin muita WLAN-verkkoja.

2. SaunaUMA WippiesVOIP (Nimi on muuttunut uuden fiemwaren myötä)
Saunalahti on aloittanut ensimmäisenä Suomessa MobiiliVoIP-liittymien myynnin. Saunalahden palvelu perustuu standardoituun UMA-teknologiaan. UMA (Unlicensed Mobile Access) yhdistää GSM-verkon ja langattomat WLAN-lähiverkot saumattomaksi kokonaisuudeksi mahdollistaen jopa ilmaisten puheluiden soittamisen.
Puhelut kulkevat päästä päähän salattuina avoimien tai yksityisten WLAN-verkkojen kuuluvuusalueella Internetin kautta. Kun WLAN-verkkoa ei ole saatavilla, puhelu kulkee normaalisti GSM-radioverkossa. Jos käyttäjä puhelun aikana poistuu WLAN-verkon kuuluvuusalueelta, puhelin siirtyy automaattisesti kotimaassa GSM-verkkoon puhelun katkeamatta.
Saunalahden UMA-liittymässä puhelut ovat maksuttomia soitettaessa WLAN-verkosta toiseen UMA-liittymään tai Saunalahden Nettipuhelin-liittymään, joka myös toimii VoIP-tekniikalla. UMA-liittymällä WLAN-verkkojen alueella - esimerkiksi kotona - puhuminen on erittäin edullista tai jopa ilmaista, ja niiden ulkopuolella se toimii normaalina GSM-liittymänä. Käyttäjä näkee puhelimen näytöltä, missä verkossa puhelin kulloinkin on. Lisäksi UMA-puheluiden alussa kuuluu äänitiedote, joka vahvistaa puhelun lähtevän UMA-verkosta.

3. Sinun oma verkkosi (Omaan käyttöösi)
- Kertovat että muut yhteydet tunneloidaan (VPN) jolloin käyttö pitäisi olla turvallista
- Helppo asentaa ...
- Koska tämä on Saunalahden aloittama palvelu, niin se tarkoittaa varmasti myös sitä, että ainakin tämän palvelun kautta Saunalahden laajakaistayhteydet saa jakaa wlanina ja ihan luvan kanssa.
- Wippies tarjoaa myös 4 Gt sähköpostin, jossa on roskapostisuodin ja 40 Mt:n liitetiedostot.

GPL lähdekoodi täältä:
http://www.wippies.fi/gpl.phtml

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Itse olen tässä funtsaillut että josko tuohon sais jonku antenninlaitettua että kuuluis paremmin..? O.o

Juha Keskinen kirjoitti...

Joo no pitää ihan ite juottaa antenni niinni piirilevylle, Mulla on 2 antennia tos vanhas ZyXel tukarista. Siinä on sellanen pää josta saa ruuvattua antennin irti. JOS tietäisin olevani hyvä juottamaan johdon kiinni piiri levylle... Mutta se on vähän riskaapeliä. Lähtee pian liuska irtoi levystä vai oliko siinä sellanen tappi en muista vois joskus harkita kun tuo 12kk on mennyt umpeen :-) sitten voi mielin määrin vaihdella antennia.

Anonyymi kirjoitti...

Itse asiassa Saunalahden liittymäehdot kieltävät liittymän jakamisen. Olen Wippies-foorumilla asiaa kysellyt, mutta asiaan ei ole tullut Saunalahdelta kommenttia.

Liikeidea on siis välittää puheluita toisten operaattorien kaistalla ;-)

Juha Keskinen kirjoitti...

Joo on se jännnää välillä ;-)